Zoeken

Beleidsdekkingsgraad lager dan 100%: waardeoverdracht tijdelijk niet mogelijk

15/04/2020
GE Pensioen belegt nu ook in hypotheken

De beleidsdekkingsgraad is eind maart gedaald tot 99,9%. Omdat we hiermee onder de grens van 100% zijn gezakt is waardeoverdracht tijdelijk niet mogelijk.

De beleidsdekkingsgraad is lager dan 100%. Dat betekent dat er onvoldoende vermogen is voor de pensioenen voor nu en in de toekomst. Wettelijk mogen we nu dan ook geen aanvragen voor waardeoverdracht in behandeling nemen.

Lees meer over de beleidsdekkingsgraad

Wat is waardeoverdracht?
Waardeoverdracht is het meenemen van uw eerder opgebouwde pensioen als u van baan verandert.

Als u ergens anders al pensioen heeft opgebouwd, kunt u dat meenemen naar GE Pensioen. Gaat u uit dienst bij GE Pensioen en ergens anders pensioen opbouwen? Dan kunt u het opgebouwde GE-pensioen meenemen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever.

Waardeoverdracht en de beleidsdekkingsgraad
Waardeoverdracht mag alleen als de beleidsdekkingsgraad van de oude én de nieuwe pensioenuitvoerder hoger is dan 100%.

U kunt waardeoverdracht wel aanvragen. De aanvraag wordt dan behandeld zodra de beleidsdekkingsgraad weer hoger is dan 100%. Heeft u voor 1 april 2020 een offerte voor waardeoverdracht getekend en teruggestuurd? Dan wordt uw aanvraag nog afgehandeld. Heeft u na deze datum een offerte ontvangen? Dan behandelen we de aanvraag zodra de beleidsdekkingsgraad weer hoger is dan 100%.

Voorwaarde is wel dat de beleidsdekkingsgraad van het andere pensioenfonds ook hoger is dan 100%.