Zoeken

Corona: overlijden en uw pensioen

05/04/2020

U denkt er waarschijnlijk niet elke dag aan, en misschien zelfs helemaal nooit. Toch is het goed om te weten dat het pensioenfonds voor uw nabestaanden zorgt als u overlijdt.

Meld uw partner aan als u ongehuwd samenwoont
Bent u nog in dienst bij GE en bouwt u nog pensioen op? En woont u ongehuwd samen met uw partner? Stuur dan een kopie van uw notariële samenlevingsakte naar ons, samen met een uittreksel uit het bevolkingsregister van u en uw partner. Dan zorgen wij dat er een pensioen voor uw nabestaanden is geregeld als u onverhoopt overlijdt. Lees meer.

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap met uw partner heeft dan hebben wij de juiste gegevens van uw partner al. U hoeft hiervoor niets te doen.

Woont u in het buitenland en bent u met pensioen?
Als u pensioen van ons krijgt en in het buitenland woont, kunnen we u vragen een ‘Bewijs van in leven zijn’ naar ons te sturen.

Tot 1 oktober 2020 hoeft u ons geen ‘Bewijs van in leven zijn’ te sturen. We betalen uw pensioenuitkering gewoon uit. Dus ook als u geen ‘Bewijs van in leven zijn’ stuurt.

Overlijdt u en heeft u nabestaanden? Dan moeten zij uw overlijden wél aan ons doorgeven. Zij krijgen mogelijk een nabestaandenpensioen. Dat pensioen kunnen we alleen uitbetalen als we de juiste gegevens hebben.

Bereikbaarheid in tijden van Corona
Ons pensioenfonds blijft functioneren zoals altijd. We betalen de pensioenen op tijd en de administratie is goed geregeld. U kunt nog steeds gewoon terecht op onze website. En we blijven bereikbaar voor uw vragen.