Zoeken

GE Pensioen belegt nu ook in hypotheken

04/02/2020
GE Pensioen belegt nu ook in hypotheken

Vanaf dit jaar belegt GE Pensioen in Nederlandse hypotheken. Dat doen we in het ASR Hypothekenfonds. Hypotheken zijn beleggingen voor de lange termijn met een aantrekkelijk rendement en een beperkt risico. Beleggen in hypotheken is een goede aanvulling op onze beleggingen in aandelen en obligaties.

Hoe zit dat nu precies? 
Een hypotheek is een lening om een huis te kunnen kopen. Een lening waarover je rente betaalt met een woning als onderpand. Als pensioenfonds investeren wij geld, zodat hypotheken verstrekt kunnen worden.

De voordelen:

  • De spreiding van de beleggingen neemt toe, zonder dat het risico toeneemt.
  • De rente die wij ontvangen is naar verwachting hoger dan de rente op bijvoorbeeld een belegging in staatsobligaties.
  • Extra zekerheid voor de bank door het onderpand: de woning.
  • We beleggen alleen in hypotheken die onder duidelijke voorwaarden worden verstrekt. Zo beleggen we alleen in Nederlandse hypotheken.
  • We kiezen vooral voor nieuwe hypotheken waarbij geleidelijk wordt afgelost en we minder risico lopen.

Waarom beleggen we eigenlijk?
Het doel van GE Pensioen is een zo hoog mogelijk pensioen bieden aan iedereen die werkt of heeft gewerkt bij GE. Als een pensioenfonds alleen zou sparen, dan zou het pensioen lager uitvallen of er zou meer pensioenpremie betaald moeten worden.

Uw pensioen wordt voor ongeveer 30% betaald uit de premie die u samen met GE betaalt. Het grootste deel van uw pensioen komt uit de opbrengst van beleggen. Dat beleggen gebeurt op verschillende manieren; voorheen alleen in aandelen en obligaties, en nu dus ook hypotheken. Door die spreiding is er minder risico.

Door zorgvuldig te beleggen streven we naar een hoger rendement in verhouding tot het risico en kunnen we een goed pensioen tegen betaalbare premies blijven bieden.